Mikä on polyureapinnoituksen hinta?

Onko katollesi tarkoitus tulla polyureapinnoitus, mutta olet alkanut miettiä mitä pinnoituksen hankkiminen maksaa, ja onko kyseessä varmasti kustannustehokas ratkaisu katollesi.

Kun pohdit, kannattaako katollesi hankkia polyureapinnoitus ja mitä siitä kannattaa maksaa, muista huomioida seuraavat asiat:

Mitä polyureapinnoituksen hintaan sisältyy?

Polyureapinnoituksessa käytettävä pinnoitemateriaali on kahdesta komponentista muodostuva seos, joka ruiskutetaan suojattavalle pinnalle, jossa se miltei välittömästi jähmettyy. Jähmettynyt pinnoiteaine muodostaa lujan saumattoman kalvon, jolla voidaan tehokkaasti suojata muun muassa rakennusten vesikattoja.

Pinnoitteen ominaisuudet ovat todella hyvät. Joustavuutensa takia se kestää esimerkiksi kolhuja ja sitkeytensä ansiosta taas naarmuja ja muuta mekaanista rasitusta. Pinnoite on suunniteltu sietämään erinomaisesti myös lämpötilavaihteluja, UV-säteilyä ja korroosiota. Pinnoite on vettä läpäisemätöntä, ja on siten erittäin hyvä vedeneriste.

Kun tilaat ammattilaisen paikalle pinnoittamaan vesikattosi, et joudu miettimään saatko rahallesi vastinetta, ja olisitko säästänyt rahaa, jos olisit toteuttanut pinnoituksen itse. Polyureapinnoituksessa nimittäin tarvitaan nimittäin niin erikoistunutta ruiskutusvälineistöä, suojavarusteita, pinnoiteainetta ja osaamista, että pinnoituksen tekemiseen vaaditaan alan ammattilainen.

Käytännössä maksat siis polyureapinnoituksessa siitä, että saat paikalle korkealaatuisiin suojavarusteisiin sonnustautuneen asiansa osaavan ammattilaisen, joka monimutkaisella ruiskutusjärjestelmällä huolellisesti ruiskuttaa katollesi polyureapinnoitetta juuri sopivan määrän juuri sopiviin kohtiin. Ruiskutuksen pitää nimittäin onnistua kerralla, sillä pinnoite jähmettyy niin nopeasti pinnalle, että myös väärin kohtiin ruiskutettu pinnoite jähmettyisi niihin kiinni hetkessä.

Työssään pinnoittaja käyttää ruiskua, johon polyureapinnoitteen muodostavat kemialliset komponentit syötetään erillisillä letkuilla. Komponentit yhdistyvät ruiskussa ruiskutuksen aikana. Ilman tällaista erikoistunutta ruiskutuslaitteistoa pinnoittaminen olisi hyvin haastavaa, koska valmiiksi sekoitettu pinnoiteaine jähmettyisi letkuihin.

Polyureapinnoituksen hintaa tärkeämpää on se, kuinka paljon voit pinnoituksella säästää

Useimmat kiinteistöjen omistajat varmasti tietävät, että kosteusvauriot voivat olla todella kalliita. Esimerkiksi vuotavista vesikatoista aiheutuvat kustannukset voivat olla hirvittävän kalliita.

Hankkiessasi vesikatollesi polyureapinnoituksen teet investoinnin kalliiden vahinkojen estämiseksi. Maksamalla pinnoitteesta, joka pitää vedet poissa talosi rakenteista, vältyt maksamasta paljon enemmän vesivahinkojen vuoksi.

Toki mikään eriste- tai pinnoitusratkaisu ei ole täydellinen, joten myös polyureapinnoitetusta katosta täytyy pitää huolta, vaikka pinnoitettu katto ei vaadikaan niin paljon huolenpitoa kuin jotkin muut kattoratkaisut.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että katon vedenohjauksen pitää olla kunnossa. Paraskaan kattomateriaali (tai koko katto) ei kestä sitä, jos kaatosateen jälkeen katolle jää seisomaan puoli metriä vettä.

Huolla kattosi ennen pinnoitusta

Jotta vesikattosi voidaan pinnoittaa, täytyy sen olla riittävän hyvässä kunnossa. Polyureapinnoituksen teho perustuu sen muodostamaan saumattomaan kalvoon, joten jos pinnoitteesta ei saada yhtenäistä (esimerkiksi koska katossasi on reikiä tai kuoppia tai se on muutoin rikkonainen), ei pinnoitus onnistu. Siksi vesikaton pinta pitää ensin pistää kuntoon, jotta pinnoitemateriaali päästään ruiskuttamaan sen päälle.

Toisinaan voi olla vaikeaa arvioida itse, onko vesikatto riittävän hyvässä kunnossa pinnoitusta varten. Alan ammattilainen pystyy kuitenkin helposti määrittämään tämän tulemalla nopealle tarkastuskäynnille.

Paljonko pinnoituksesta pitää maksaa?

Pinnoituksen kokonaiskustannukset ovat ymmärrettävästi tärkeä valintakriteeri pinnoittajaa valittaessa, mutta valitettavasti vesikattosi polyureapinnoituksen hintaa on mahdotonta kertoa tällaisessa artikkelissa. Hintataso voi vaihdella suurestikin eri toimijoiden välillä, ja jopa alan yleinen hintataso voi vaihdella maantieteellisesti.

Lisäksi luonnollisesti kattosi koko vaikuttaa olennaisesti hintaan. Mitä enemmän katollasi on pinta-alaa, sitä enemmän sen pinnoitus tulee maksamaan.

Paras ratkaisu onkin ottaa yhteyttä osaavaan pinnoituksen ammattilaiseen ja pyytää häneltä arvio vesikattosi pinnoituksesta. Hän osaa myös kertoa sinulle pinnoituksen yksityiskohdista tarkemmin ja auttaa sinua valitsemaan katollesi parhaiten sopivan ratkaisun.

Samankaltaisia artikkeleita